Design magazin
Design magazin
A Komposztálható Csomagolás

cellulose net tube

A Komposztálható Csomagolás A németországi méretű szemetes sodródik a Csendes-óceánon. A biológiailag lebontható csomagolás használata nemcsak korlátozza a fosszilis erőforrások elvezetését, hanem lehetővé teszi a biológiailag lebontható anyagok bejutását az ellátási láncba. A Verpackungszentrum Graz sikeresen tett egy lépést ebben az irányban, cső alakú hálózatok kifejlesztésével, komposztálható modális cellulózszálak felhasználásával, az otthoni erdők elvékonyítása során. A hálókat először 2012 decemberében mutatták be a Rewe Ausztria szupermarketek polcain. 10 tonna műanyagot csak Rewe takaríthat meg, egyszerűen az ökológiai burgonya, a hagyma és a citrusfélék csomagolásának megváltoztatásával.

Projekt neve : cellulose net tube , A tervezők neve : Verpackungszentrum Graz, Ügyfél neve : Verpackungszentrum Graz, Susanne Meininger e.U..

cellulose net tube  A Komposztálható Csomagolás

Ez a csodálatos formatervezés ezüst formatervezési díjat nyert a divat, ruházat és ruhadarabok versenyén. Mindenképpen látnia kell az ezüst díjnyertes tervezők portfólióját, hogy felfedezhessen sok más új, innovatív, eredeti és kreatív divat-, ruházat- és ruhadarabot.