Design magazin
Design magazin
Adagoló Gyógyszertár

The Cutting Edge

Adagoló Gyógyszertár A vágóél egy japán Himeji városában található szomszédos Daiichi Általános Kórházhoz kapcsolódó adagoló gyógyszertár. Az ilyen típusú gyógyszertárakban az ügyfélnek nincs közvetlen hozzáférése a termékekhez, mint a kiskereskedelemben; Inkább gyógyszereit a hátsó udvarban készíti el egy gyógyszerész, miután orvosi rendelvényt kiadott. Ezt az új épületet úgy fejlesztették ki, hogy elősegítse a kórház imázsát egy high-tech éles kép bevezetésével, a fejlett orvosi technológiának megfelelően. Fehér minimalista, de teljesen funkcionális teret eredményez.

Zászlóshajó Bolt

WADA Sports

Zászlóshajó Bolt 30. évfordulója alkalmából a WADA Sports egy újonnan épített központba és zászlóshajó-üzletbe költözött. Az üzlet belsejében egy óriási elliptikus fémszerkezet van, amely az épületet támasztja alá. Az elliptikus szerkezetet az ütőtermékek speciálisan kialakított rögzítőelemben igazítják. A ütők sorba vannak rendezve, és egyenként könnyedén elvihetők. A fenti ellipszis alakú különféle értékes vintage és modern ütők megjelenítésére szolgál, amelyeket az ország egész területéről összegyűjtöttek, és amelyek az üzlet belső részét ütőmúzeummá alakítják.

Az Iroda

The Duplicated Edge

Az Iroda A Duplicated Edge a japán Kawanishi-i Toshin Műholdas Előkészítő Iskola terve. Az iskola új befogadási, konzultációs és konferenciaterületeket akart egy keskeny, 110 nm-es, alacsony mennyezetű helyiségben. Ez a kialakítás egy nyílt teret javasol, amelyet éles háromszög alakú vételi és információszámláló jelöl meg, amely elosztja a teret funkcionális elemekre. A számlálót fokozatosan növekvő fehér fémlemez borítja. Ezt a kombinációt a hátsó udvar falában található tükrök és a mennyezeten lévő fényvisszaverő alumínium panelek ismétlik, amelyek szélesebb méretűvé teszik a teret.

Bemutatóterem

Origami Ark

Bemutatóterem Az Origami Ark vagy a Sun Show Leather Pavilion egy bemutatóterem a Sansho bőrgyártáshoz Himeji-ben, Japánban. A kihívás az volt, hogy olyan helyet hozzunk létre, amely képes több mint 3000 termék bemutatására egy nagyon visszafogott területen, és arra késztette az ügyfelet, hogy megértse a termékek hatalmas változatosságát, amikor meglátogatja a bemutatótermet. Az Origami Ark 83 kicsi, 1,5x1,5x2 m3 méretű egységet használ, szabálytalanul kombinálva, hogy egy nagy háromdimenziós labirintusot hozzon létre, és a látogatók számára hasonló élményt nyújt, mint a dzsungel tornaterem felfedezése.

Az Irodaház

The PolyCuboid

Az Irodaház A PolyCuboid az új központ a TIA számára, amely biztosítási szolgáltatásokat nyújt. Az első emeletet a telek határai és a 700 mm átmérőjű vízcső alakította ki, amely áthalad a helyszínen, az alapterületet korlátozva. A fémszerkezet feloszlat a kompozíció különféle blokkjaiba. Az oszlopok és a gerendák eltűnnek a tér szintaxisából, kivetítve egy tárgy benyomását, miközben kiküszöbölik az épület képét is. A térfogat kialakítását a TIA logója ihlette, és maga az épület a társaságot ábrázoló ikonké válik.

Iskola

Kawaii : Cute

Iskola A szomszédos lányok középiskoláinak környékén fekvő Toshin Műholdas Előkészítő Iskola kihasználja stratégiai helyét egy forgalmas bevásárlóutcán, hogy egyedülálló oktatási formát nyújtson. A kényelem a kemény tanulmányokhoz és a nyugodt légkör a szórakozás érdekében, elősegíti felhasználóinak női jellegét, és alternatív materializációt kínál a „Kawaii” elvont fogalmának, amelyet nagyrészt az iskolás lányok használnak. Az iskola csokrok és osztályok helyisége a nyolcszögletű gerendás tetőház alakját mutatja, ahogyan azt a gyermekek képeskönyve ábrázolja.