Design magazin
Design magazin
A Kiállítási Poszter

Optics and Chromatics

A Kiállítási Poszter Az Optika és kromatikus cím Goethe és Newton közötti, a színek természetéről folytatott vitára utal. Ezt a vitát a két levél alakú kompozíció összecsapása reprezentálja: az egyik kiszámított, geometrikus, éles kontúrokkal, a másik a színes árnyékok impresszionista játékára támaszkodik. 2014-ben ez a kialakítás a Pantone Plus sorozat művészborítóinak borítójaként szolgált.

Gyűrű

Gabo

Gyűrű A Gabo gyűrűt arra tervezték, hogy ösztönözze az embereket az élet játékos oldalának újbóli megjelenésére, amely általában elveszik a felnőttkor megérkezésekor. A tervezőt az emlékek inspirálták, amikor megfigyelték a fiát, aki színes varázskockájával játszik. A felhasználó a két független modul elforgatásával játszhat a gyűrűvel. Ezzel a drágakő színkészleteit vagy a modulok helyzetét össze lehet illeszteni vagy eltéríteni lehet. A játékos szempont mellett a felhasználó választhat, hogy mindennap más gyűrűt visel.

A Szórakozás

Free Estonian

A Szórakozás Ebben az egyedülálló műalkotásban Olga Raag észt újságokat használt abból az évből, amikor az autót eredetileg 1973-ban gyártották. A Nemzeti Könyvtár sárga újságjait lefényképezték, megtisztították, beállították és szerkesztették a projektben való felhasználáshoz. A végeredményt az autókon használt speciális anyagra nyomtatták, amely 12 évig tart, és az alkalmazás 24 órát vett igénybe. A szabad észt egy olyan autó, amely felhívja a figyelmet, pozitív energiával és nosztalgikus, gyermekkori érzelmekkel veszi körül az embereket. Mindenkit kíváncsiságra és elkötelezettségre hív.

Lovas Komplexum

Emerald

Lovas Komplexum A holisztikus építészeti és térbeli projektek képe mind a hat épületet egyesíti, és mindegyik funkcionális identitását mutatja. Arénák és istállók kiterjesztett homlokzatai irányított kompozit magra irányítva. Hatoldalú épület, mint kristályrács, fa keretben nyugszik, mint a nyaklánc. Fali háromszögek üvegszórással, smaragd részletekként díszítve. Az ívelt fehér szerkezet kiemeli a főbejáratot. A homlokzati rács szintén a belső tér része, ahol a környezetet átlátszó hálón keresztül érzékelik. A belső terek folytatják a fa szerkezetek témáját, az elemek méretarányát felhasználva az arányosabb emberi léptékhez.

Hangszóró Zenekar

Sestetto

Hangszóró Zenekar Előadókból álló zenekari együttes, amely igazi zenészként játszik együtt. A Sestetto egy többcsatornás audiorendszer, amely egyedi hangsávokat játszik le külön hangszórókban, különféle technológiákkal és anyagokkal, amelyek a konkrét hangtáskának vannak szentelve, tiszta beton, rezonáló fa hanglemezek és kerámia szarvak között. A dalok és a részek keverése fizikailag visszatér a hallgatás helyére, mint egy igazi koncerten. Sestetto a felvett zene kamarazenekara. A Sestetto-t közvetlenül a tervezők, Stefano Ivan Scarascia és Francesco Shyam Zonca készítik.

Kávézó

Perception

Kávézó Ez a kis meleg, fából készült kávézó a kereszteződés sarkán található, egy csendes környéken. A központosított nyitott előkészítési zóna tiszta és átfogó élményt nyújt a barista teljesítményéről a látogatók számára, bárhol, ahol a bárban vagy egy kávézóban található asztal ül. Az "Árnyékoló fa" nevű mennyezeti tárgy az előkészítési zóna hátuljáról indul, és lefedi az ügyfél zónáját, hogy a kávézó teljes hangulatát megteremtse. Szokatlan térbeli hatást kölcsönöz a látogatóknak, és közeggé válik azok számára is, akik el akarnak veszni gondolataikból az ízes kávéval.